פינה לי, פינה לי, פינת העבודה

עיצוב: מעיין רויך. צילום: מורן קורן גודמן
עובדים מהבית? תענוג. אז רגע לפני שאתם מתמזגים עם הספה ומגיעים לסוף היום בלי שבאמת הספקתם משהו, קבלו כמה טיפים שאספה עבורכם מעצבת הפנים מעיין רויך, בדרך אל המשרד הביתי המושלם שלכם. לגזור ולשמור

הימים הם ימי פוסט-קורונה, פוסט-חגים וטרום חורף, ואנחנו חוזרים לשגרה בכל הכוח. אחד הדברים שהרווחנו בגדול מתקופת הקורונה היא ההבנה שניתן, אפשרי ואף כדאי לנו ולמעסיקנו לעבוד לעיתים מהבית. זה חוסך לנו התארגנות ונסיעות ומכניס אותנו ליום עבודה ברגוע. אך אליה וקוץ בה: אם אין לנו את התנאים האידיאליים של משרד מסודר ונעים, עם כל הניירת והעזרים, האפקטיביות שלנו עלולה להיפגע ולגרום לנו לזלוג לעבודה על הבית ("אני רק אשים רגע מכונה, ומדיח, ואעביר איזה ויש בשירותים") במקום עבודה מהבית. אז אספתי לכם כמה טיפים פשוטים וקלים ליישום בדרך לפינת עבודה ביתית מזמינה ומעוררת השראה, שגם תוסיף יופי לעיצוב הבית, וגם ובעיקר תעשה לכם חשק לעבוד.

פרקטיקה

לפני הכל, ומה שהכי חשוב בתכנון, זה שיהיה לנו נוח (שלא נתפתה חלילה לעבור לספה ולנטפליקס): סדרו לכם שולחן שיהיה רחב ושיכיל בצורה מרווחת את הפונקציות השונות – מסך מחשב (במרחק 60-70 ס"מ), מקלדת, עכבר, מחברת, כלי לעפרונות/עטים וכל מה שאתם צריכים לעבודה; וודאו שהכיסא שלכם נוח, מרווח ומרופד, שגובהו מתאים לגובה השולחן, כזה שמאפשר להניח את הרגליים על הרצפה. ארגונומיה היא שם המשחק – ישיבה לא נכונה מול שולחן יכולה לגרום לעומס מיותר בצוואר, בגב או בגפה עליונה, ובעיקר עלולה לגרום לנו לרצות לזלוג למצב שכיבה (נטפליקס כבר אמרנו?).

עיצוב: מעיין רויך. צילום: מורן קורן גודמן

ניקיון וסדר

חפצים שאין בהם שימוש תכוף – לא צריכים להיות על שולחן העבודה שלנו. השאירו רק את מה שנדרש לכם במסגרת עבודתכם. כך תייצרו אוירה נקייה, מזמינה ומרווחת. כי מי רוצה להתקרב לשולחן הבלגן?

מידוף מתאים

סדרו לכם מדף או שניים, לכל אותם דברים שאמנם לא צריכים להיות על שולחן העבודה, אבל כן צריכים להיות נגישים לנו – ספרים, מגזינים, אקססוריז, לוח שנה, כלי עבודה אחרים או תמונות שעושות לכם טוב על הלב.

חציצה

בין אם קבועה ובין אם ניידת, בין אם סמלית ואוורירית או אטומה לגמרי, אני ממליצה מאוד במידת האפשר להפריד את פינת העבודה משאר חדרי הבית. כך למעשה תייצרו "כניסה" למשרד ותחושת מחויבות חזקה יותר מאשר ישיבה בסלון או על האי במטבח. החציצה מאפשרת פרטיות וריכוז שעשויים לשפר מאוד את האפקטיביות שלנו.

צבע

שמרו על סקאלת צבעים ניטרלית ומוארת שלא תכביד על העין. אתם אנשי הצבעים הכהים? ניתן למשל לשלב במינון קל פס של צבע כהה.

עיצוב: מעיין רויך. צילום: מורן קורן גודמן

צמחיה

הקיפו את עצמכם בצמחים שאתם אוהבים. הרווח פה הוא כפול – הם גם נותנים מראה נעים ורך וגם מעשירים את החלל בחמצן. רק אל תשכחו להשקות מידי פעם.

טאצ' אישי

הקיפו את עצמכם בדברים שאתם אוהבים, כאלה שעושים לכם נעים בעין ומעוררים בכם השראה. עם זאת, אל תעמיסו יותר מדי (ראו סעיף 'ניקיון וסדר'). צרו קומפוזיציה יפה על הקיר שמולו אתם יושבים ושלבו בו אלמנטים שאתם אוהבים.

יש לכם תהיות נוספות? מוזמנים לפנות אלי ואשמח להעניק לקול האישי שלכם ביטוי פונקציונלי ואסתטי.

לוח השראה. עיצוב: מעיין רויך

הכותבת הינה מתכננת ומעצבת פנים, בעלת תואר שני מחקרי באקולוגיה עירונית ותעודת מעצבת פנים. 050-8559599 / https://www.instagram.com/maayanrauch_interiordesign/ / https://maayanrauch.co.il// https://www.facebook.com/profile.php?id=100063546461729 /

אולי יעניין אותך גם:

1
איזה ריח יש לאהבה?
אם אתם בזוגיות - כנראה שנמשכתם לריח האחד...
ezgif-1-c1ceada742
יד שנייה מסטייליסטית
מכירים את זה שאתם קונים בגדים שאתם לא ממש...
ezgif-5-b7372ccc68
בעקבות ריבוי התאונות בטבע ולרווחת המטיילים:
קק"ל בהנחיות לטיול בטוח
בימים האחרונים אירעו מספר מקרים מצערים בהם...

Education Template