fbpx

כשחדשנות פוגשת נחישות, אומץ לב והתמדה

צילום: מכון המחקר מיגל
איך ממשיכים לקיים מחקרים חדשניים ולהוביל פתרונות לבעיות עולמיות תחת אש? תשאלו את המומחים של מכון מיגל, שחרף המצב הביטחוני המעורער ממשיכים לקדם מחקרים פורצי דרך
האזינו לכתבה
Getting your Trinity Audio player ready...

בצל המלחמה, הגיעה לרשות החדשנות בישראל משלחת של חברי הבונדסטאג הגרמני, בראשות יו"ר ועדת ענייני אירופה, ד"ר אנטון הופראיטר, מנכ״ל ארגון אלנט-גרמניה קרסטן אוונס וחברי פרלמנט אירופאי.

המשלחת הגיעה ארצה ביוזמת ארגון ELNET, ארגון א-מפלגתי הפועל לחיזוק היחסים בין ישראל לאירופה על בסיס ערכים ואינטרסים משותפים. מטרת המשלחת הינה להעמיק את הבנת הקשרים הייחודיים בין ישראל לאיחוד האירופי ולבחון הזדמנויות לשיתופי פעולה ומיזמים בתחומי המחקר והחדשנות.

למפגש הוזמן פרופ' אורי מר-חיים, ראש המחלקה לחקלאות מדייקת וראש אגף אירופה במכון המחקר מיגל של החברה לפיתוח הגליל. מר-חיים, חבר קיבוץ כפר גלעדי, פונה גם הוא מיישובו במהלך המלחמה. במפגש הציג מר-חיים את מכון המחקר מיגל, הממשיך בפעילות המחקר גם כעת, לאחר פינוי מעבדות המכון מקריית שמונה. עוד שיתף מר-חיים את הנוכחים באשר לחיים בצל המלחמה בגבול הצפון ופינוי הישובים.

פרופ' מר-חיים סיפר כי מכון המחקר מיגל הינו היחיד שפונה בישראל, וחרף האתגרים הוא ממשיך לתפקד ולקדם את המחקרים היישומיים-הבינלאומיים. מאמציהם לשמור על תפקוד המכון גם כאשר העולם סביבם רועש וגועש הם מעוררי השראה: הם עובדים במעבדות שונות באוניברסיטאות ומכוני מחקר בכל חלקי הארץ ובקרוב יחלו לפעול במעבדות החדשות שהוקמו באזור התעשייה וההייטק צח"ר, בסמוך לראש פינה, היות שהמטרה העליונה היא להמשיך במחקרים, על אף המלחמה.

מימין: קרסטן אוונס, מנכ״ל ארגון אלנט-גרמניה, שלומי קופמן מהרשות לחדשנות ופרופ' אורי מר-חיים. צילום: באדיבות מכון מיגל

במיגל מתמקד המחקר במתן פתרונות פורצי דרך ברי-קיימה לאתגרים עולמיים בתחום המזון, הבריאות, מים ועוד – כמו ביטחון תזונתי ובעיות קיימות של תעשיית המזון, מגפות ופתרון למחלות כרוניות וטיפול בשפכים. בנוסף מתבצע במיגל מחקר מגוון בתחום החקלאות במסגרת מו"פ (מחקר ופיתוח) צפון, לאקלום ופיתוח זנים חדשים, התאמת גידולים להשפעות שינויי האקלים, עיצוב מטע העתיד ועוד, וכן מחקרים במרכז לחדשנות בפוסט-הארבסט להארכת חיי מדף של פירות וירקות באמצעות בינה מלאכותית וטכנולוגיות נוספות.

במסגרת הביקור, שהתקיים במשרדי רשות החדשנות בתל אביב, הציג שלומי קופמן, סמנכ"ל החטיבה הבינלאומית ברשות החדשנות וראש מינהלת איסרד, את פעילות ומטרות הרשות בישראל הפועלת לקדם יזמות וחדשנות טכנולוגית, בדגש על תעשיית ההייטק הישראלית, המהווה מנוע צמיחה עיקרי של כלכלת ישראל. עוד הציג אמיר אורנים, מייסד TripleW, את פעילות החברה שפיתחה טכנולוגיה חדשנית להפיכת פסולת מזון לחומצה לקטית, המשמשת בין השאר למוצרי ניקוי, מוצרי קוסמטיקה וביו-פלסטיק מתכלה.

חברי המשלחת התרשמו מהפעילות הענפה של הרשות החדשנות, מכון המחקר מיגל ו- TripleW וקיימו דיון מעמיק בקידום שיתופי פעולה במגוון התחומים לטובת חיזוק ישראל כמובילה עולמית בתחומי המחקר והייטק, כשלמטרה זו חשיבות קריטית בייחוד בעת הזו.

אולי יעניין אותך גם:

ezgif-3-91f874d875
הַשָּׁלֵם שֶׁבֶּחָסֵר
איך קושרים שרוכים או אוספים את השיער עם יד...
R6II8712
נפרדים מעומר ויינשטיין ז"ל, מפסידים לר"ג
הפסד ליגה שני ברציפות ורביעי העונה להפועל...
111
חוגגים את הצפון
בלב תל אביב
מעל ל-40 דוכנים של יצרנים וחקלאים מהגליל...

Education Template