האזינו לכתבה
Getting your Trinity Audio player ready...
|
הורים, ילדים, תושבות ותושבים,
שלושה ימים לתוך 2025, כבר אפשר להגיד בביטחון שלא נתגעגע ל-2024. שום דבר בעבר לא הכין אותנו לרכבת ההרים המטלטלת שחווינו השנה, וכמו תמיד – החינוך עמד במרכז. כמות ההחלטות הגדולות שנלקחו בשנה הזאת ע"י הורים, קהילות, צוותי חינוך ומועצה יכלה למלא בקלות 20 שנים רגילות. ההחלטות האלה התקבלו לעיתים בתנאים בלתי אפשריים, ובהתאם – חלק מהן היו נכונות יותר וחלקן פחות, אבל כולן – ללא יוצא מן הכלל – הגיעו מהמקומות הנכונים ושיקפו מאמץ אמיתי להקל ולהיטיב עם האנשים הכי חשובים לנו בעולם: הילדים.ות שלנו. לכבוד סיום 2024 צירפנו לעדכוני החינוך המוכרים (שקצת הצטמצמו על רקע חופשת חנוכה) גם דגימה קטנה של נתונים מעניינים מהשנה המורכבת הזאת (בשביל לספר את כל הנתונים נדרשת שנה נוספת…). מוזמנים.ות לקרוא על זה:
סיוע רגשי
על רקע מחסור בכ"א מקצועי בתחום הסיוע הרגשי יזם השפ"ח (שירות פסיכולוגי חינוכי של המועצה) גיוס והכשרה של א.נשי מקצוע בתחום. במסגרת היוזמה החלו 15 מטפלות רגשיות חדשות השתלמות להפעלת מרחבים לטיפול רגשי-חברתי קבוצתי בבתי הספר.
חינוך בלתי פורמלי
מסע יב' בארגון התנועה הקיבוצית יצא לערבה. כ-130 בני.ות נוער ויותר מ-20 א.נשי צוות מהמועצה והקיבוצים (שיא השתתפות של כל הזמנים) הצטרפו ליותר מ-1000 י"בני'יקים מקיבוצים בכל הארץ כולל רכיבה על אופניים, שיח על שירות צבאי משמעותי ושנת שירות.
פעילות חוץ
אחרי שתי קבוצות שיצאו לצרפת ואוסטריה, יצאו שתי קבוצות נוספות (ואחרונות) של ילדי.ות כיתה ט' מקיבוצי 'השמיניה' למחנה חורף של הסוכנות – הפעם לאיטליה ולארגנטינה. בסה"כ השתתפו במסעות החורף 65 ילדים.ות מקיבוצי השמינייה.
חזרה לבתי הספר
● המתחם הדרומי של ביה"ס 'עינות ירדן' באיילת השחר סגר את שעריו אחרי קרוב ל-4 חודשי פעילות. אחרי חופשת חנוכה צפויים כל תלמידי.ות ביה"ס לשוב לקמפוס המקורי בעמיר.
● מתחם רביד של בי"ס 'עמק החולה' נסגר. אחרי חופשת חנוכה צפויים לימודי המגמות של תלמידי י'-יב' של ביה"ס, אשר למדו במתחם לעבור לכפר בלום.
● סגירת המתחם הדרומי של ביה"ס 'עמק החולה' ברמת כורזים נדחתה ל20/1 – אז צפויים כל תלמידי.ות ביה"ס לשוב לקמפוס המקורי בכפר בלום.
▪
החלטתם לחזור? קבלו מס' טיפים חשובים
● עדכנו את ביה"ס המקורי מתי צפויים הילדים לחזור למערכת. לתשומת לבכם.ן – קליטה לבתי"הס תתקיים פעם בשבוע – בימי א'.
● בדקו עם ביה"ס האם נדרש רישום מחדש.
● בררו עם ביה"ס את פרטי ההסעות. לתשומת לבכם.ן – ילדים.ות שחזרו לקיבוץ שפונה זכאים.ות להסעה אך ורק לביה"ס המקורי שלהם.ן (גם אם מיקומו השתנה – כמו 'הר וגיא' בצח"ר או 'אנה פרנק' ברביד). משרד החינוך לא מתקצב הסעות לבתי"ס אחרים (כמו אלה בהם פתחו הילדים את השנה).
● למידע בנוגע לגיל הרך – פנו למנהלת הגיל הרך בקיבוץ.
● לכל שאלה בנושאי חזרה הביתה – פנו למוקד המועצה 8669*
▪
כמה מספרים ונתונים בחינוך לסיכום המלחמה
יוזמות חדשות שבאו לעולם:
● מרכז הורות חדש הוקם, ומציע להורים תכנים מגוונים – מהרצאות ועד סדנאות משותפות להורים וילדים.ות.
● הוקמו מסגרות 'סטודיו פתוח' המספקות מענים רגשיים חברתיים בבתיה"ס.
● מענים חינוכיים-קהילתיים הוקמו ב-15 קיבוצים בזמן בו לא ניתן היה לפתוח את בתיה"ס, המענים פעלו למשך זמן שנע בין 10 שבועות לשנה שלמה(!) בחלק מהקיבוצים, בשיתוף בתיה"ס, החינוך הבלתי פורמלי ומתנדבים מהקהילות.
מסגרות חינוכיות חדשות שהוקמו:
● 7 מתחמים חדשים לבתי הספר הוקמו בכורזים, צח"ר, רביד, איילת השחר, גינוסר, מעגן וכפר בלום.
● 33 גנים חדשים הוקמו במלונות ואתרי פינוי.
● מרכז בלתי פורמלי אזורי הוקם עבור פעילות קיץ לילדי קיבוצים מפונים.
כח אדם שגויס לסייע:
● 70 מורות חיילות השתלבו בפעילות בבתיה"ס ובמסגרות הבלתי פורמליות, מתוכן 34 עדיין פעילות בבתי הספר ובקיבוצים.
● 15 מורות גויסו לצמצום פערים בבתי הספר היסודיים.
● 12 נח"לאים.ות הגיעו עם הגרעין שלהם לעמיר וסייעו בבתי"ס תיכונים ובמסגרות בלתי פורמליות בקיבוצים.
● 40 ש"שינים מ-4 קומונות השתלבו בפעילות החינוך הבלתי פורמלי בחלק מהקיבוצים.
● 60 מכיניסטים.ות מהשלוחות השונות של מכינת הגליל העליון סייעו (ועדיין מסייעים) בפעילויות חינוכיות-חברתיות במסגרות החינוך הבלתי פורמלי בקיבוצים (כיתות ז'-ט').
● 15 סטודנטים.ות הצטרפו לכפר סטודנטים בכפר סאלד ומסייעים בפעילות החינוך הבלתי פורמלי.
● 5 עובדי חינוך גויסו במסגרת תוכנית 'עמיתי חותם' לחיבור בין המסגרות הפורמליות והבלתי פורמליות.
● סה"כ – למעלה מ200 א.נשים תיגברו את מסגרות החינוך השונות בזמן המלחמה. חלקם.ן עדיין איתנו. שאפו!
▪
ועוד קצת נתונים מעניינים:
● בתיה"ס עם הכי הרבה אזעקות הם 'הגומא' ו'עמק החולה' בכפר בלום עם 91 אזעקות. במקום השני 'עינות ירדן' ו'עינת הגליל' בעמיר עם 74 אזעקות, במקום השלישי 'לב העמק' בנאות מרדכי עם 72 אזעקות.
● 3 בתי"ס נפגעו ישירות במלחמה – 'הר וגיא' בדפנה (באולם הספורט), 'עלי גבעה' בכפר גלעדי (גם כן באולם הספורט) ו'אנה פרנק' בסאסא (באודיטוריום).
● 25 מיגוניות הוצבו בבתי"ס ובתחנות הסעה בבתי"ס.
● 60 תחנות הסעה חדשות נוספו השנה בעקבות הפינוי. מאותה סיבה זינק המספר בקילומטראז' של האוטובוסים שלנו באלפים רבים של קילומטרים…
● המיקומים הכי מעניינים בהם פעלו מסגרות חינוך במלחמה: פאב, בית כנסת, ספא, אוהל, מכבסה ועוד…
● ההנחיות הכי הזויות לילדים במסגרות החינוך המאולתרות: אין להיכנס יחפים ללובי ולחדר אוכל, אין לעלות עם רולרבליידס על השטיחים בלובי, אסור לזרוק את הכדור גבוה מידי – שלא יפגע בנברשות, יש להחזיר את ספרי התפילה בבית הכנסת למקומם בסוף יום הלימודים.
● 11,291 פעמים שונו ההנחיות לחינוך. סתם – לא ספרנו. כנראה יותר…
שתהיה לכולנו – Happier new year !