האזינו לכתבה
Getting your Trinity Audio player ready...
|
התגברנו על פחד במה, על הבדלי הגילאים, על עייפות, על מבוכה לנוע ולרקוד בפומבי, ומעל הכול על הייאוש, על חוסר התקווה ועל האיום בה שרויה הארץ האהובה שלנו; התגברנו על כל אלה והמופע 'מכשפופות', עם שחקנים מסאסא, ברעם, צבעון, מתת וכפר פסוטה, הפך מדמיון למציאות.
במשך שנה נרקמו באהבה חוטים עדינים של קבלה ונתינה, של הקשבה והיכרות בין אנשים, חלקם זרים זה לזה, ואט-אט החל הקסם להתחולל. עמותת 'בראשית לשלום', המחנכת לדיאלוג ולתקווה באמצעות אמנויות הבמה, מפעילה מאז שנת 2000 קבוצת תיאטרון קהילתי המורכבת מנערים מיישובי הגליל: קיבוצים ומושבים, ערים וכפרים, ערבים, יהודים, דרוזים, דתיים וחילוניים. בשנתיים האחרונות קמה להקת 'אנסמבל הגליל', קבוצה איכותית של מבוגרים, בה לוקחים חלק גם הצעירים שהשתתפו ב'בראשית'.
המפגשים התקיימו ברוח של שמחה, התלהבות ועשייה, ואחרי כמה מהם עם רועי רשקס (סאסא), מחזאי מהשורה הראשונה, שעסקו בתרבות, בשורשים ובסיפורי ילדותם של המשתתפים, נרקם מופע חדש, שנון ומשעשע, בו מככבים 12 שחקנים, מנערים ועד זקנים.
המחזה 'מכשפופות' עוסק בהבדלים בין אנשים, בקבלת האחר, ביחסי הורים-ילדים, ומעל לכל – באהבת אמת: במאה העשרים ואחת נאלצות מכשפות להתמודד עם אתגרים לא פשוטים. אז מה קורה כשבן למכשפה גאה מתאהב בנערה שאינה יודעת לרכוב על מטאטא, וגם לא להפוך נסיך לצפרדע ולהיפך? זה בוודאי ייגמר בבכי. אבל הפעם המכשפופות ידאגו לכך שזה ייגמר בצחוק ובשמחה.
אסף גינסברג, המוכר באזורנו כמפיק מסיבות יער ואירועים ססגוניים, הצליח להגשים כל דימוי שראינו בדמיוננו: קורי עכביש זוהרים, סירי פוייקה מבעבעים ובתוכם שיקויים מכשפים, דלעות מוארות ומתקנים למטאטים מעופפים. הבמה התמלאה צבעים ותלבושות מפוארות, פרי ידיהן של נשות הלהקה, ומעל הכול, לאורך כל התהליך שררה אווירה מחויכת ושמחה.
במינימום הוצאות ועם שתי מילגות, אחת מהמועצה האזורית גליל עליון והשנייה מקרן חבצלת החדשה, המעודדת אמנים חברי קיבוצים, הצלחנו להפיק מופע לתפארת. גם תרומה מאוהדי עמותת 'בראשית לשלום' סייעה להרמת ההפקה. הייתה זו עשייה קהילתית מבורכת.
בערב הפרימיירה באודיטוריום של סאסא כתב רועי רשקס לשחקנים הנרגשים: "בין תיאטרון מקצועי לתיאטרון קהילתי יש הבדל משמעותי אחד: תיאטרון מקצועי מיועד ומכוון אך ורק אל קהל הצופים. תיאטרון חובבים מיועד ומכוון בעיקר אל המשתתפים בהעלאת והפקת המופע. מניסיוני, המקום היחיד שתיאטרון יכול לשנות חיים הוא אצל המשתתפים בתיאטרון חובבים. זה כוחו וזו חשיבותו הגדולה. במהלך החזרות והתהליך, הבודדים הופכים לקבוצה. קבוצת שייכות, קבוצת תמיכה וקבוצה אמנותית כאחד […] אני מבקש לומר לכל יוצרי ההצגה – תודה שנתתם את קולכם, את מחשבותיכם, את זמנכם, את כישרונותיכם ואת חלומותיכם. מכל אלו בנויה ההצגה הזו. אני מקווה שנתראה כולנו כאן בחודש ספטמבר שנת 2024, בעוד שנה בדיוק, בהפקה החדשה של קבוצת התיאטרון – אנסמבל הגליל".
למחרת המופע בסאסא, נסענו להשתתף בפסטיבל 'כל העולם במה' בתיאטרון 'צוותא' בתל אביב. בתום האירוע קיבלנו הודעה: 'מכשפופות'! התקבלתם בהתלהבות! ההצגה הייתה מקסימה ויפהפייה, ממש חגיגה של דמיון ואהבה, והקהל הגיב בהתאם. כל הכבוד, תמשיכו כך!".
אז בהחלט נמשיך! נמשיך לגרש את השדים באמצעות צחוק, המוזיקה ושימחת החיים, כול עוד נפשנו בנו. ונשמח לרדת מההרים כדי להופיע בפני משפחות ביישובי העמק, וליצור אחדות גם בינינו.
מעוניינים שנגיע להופיע אצלכם? מוזמנים לפנות אלינו עבור שעה משותפת של צחוק ונחת: הורים, סבים, סבתות, ילדים וילדות. [email protected]
שנה קסומה ונפלאה לכולנו!