תושבות ותושבים יקרים,
מאחורי הקלעים של השגרה החוזרת, יש תהליכים שקטים אך מהותיים שאנו מקדמים יום-יום למען האזור שלנו. רציתי לשתף אתכם בכמה מהצעדים האחרונים שנעשים כאן – חלקם בתהליכי עומק, חלקם קורים ממש בימים אלה, וכולם נוגעים לעתיד הגליל העליון.
מאבק להכרה בגונן ולהבות הבשן כיישובי קו עימות
השבוע נכחתי בישיבת ועדת הכלכלה של הכנסת במטרה להחזיר את להבות הבשן וגונן למעמד של יישובי קו-עימות. אחרי מלחמת חרבות ברזל ברור לנו וגם לצה"ל, ששני הקיבוצים צריכים להיכלל ברשימה ולקבל את ההטבות וההגנות שמגיעות למי שחיים קרוב לגבול. עוד לא הושגה הכרעה – אבל נמשיך להיאבק על מה שמגיע לתושבי להבות וגונן.
עובדים על הקשר בין המועצה לקריית שמונה
במקביל, מתקיימים דיונים במסגרת ועדת הגבולות להסדרת יחסי המועצה עם קריית שמונה. זהו תהליך רגיש שמחייב אחריות, חשיבה אזורית ורצון טוב משני הצדדים. בסופו של דבר, המטרה היא לייצר מציאות של כבוד הדדי ושיתוף פעולה שייטיבו עם כולם. אני מאמין שיש פה הזדמנות אמיתית לשנות ולשפר את הקשר הכל כך חשוב הזה, ונמשיך לעבוד ברוח הזאת, גם אם לא תמיד נסכים על הכל.

היטלי השבחה – פועלים ליישום ההחלטה
בשבועות האחרונים אנחנו עוסקים לעומק בנושא היטלי ההשבחה, שמעורר לא מעט שאלות ותהודה בציבור. המועצה והוועדה המקומית (שהיא זו שנדרשת להחזרים) בודקות את מאות התיקים שעשויים להיות זכאים להחזר. אנחנו נמצאים בקשר שוטף עם הגורמים הרלוונטיים שייצגו את הקיבוצים בעתירה, ופועלים בתיאום איתם ליישם את ההחלטה. עבורנו, מדובר לא רק בהליך משפטי אלא בצעד נוסף לחיזוק האמון בין הציבור לבין המועצה.
ועדת חינוך ציבורי – מתחילים מחדש
ועדת החינוך הציבורית התכנסה לראשונה מאז נכנסתי לתפקיד, ואני רואה בכך אבן דרך חשובה. החינוך הוא מנוע לצמיחה אזורית, ולכן אנחנו פועלים מתוך ראייה רחבה: שותפות עם רשויות שכנות, תגובה לצרכים מגוונים של תלמידים, חיזוק תחומי מצוינות, חינוך ייחודי והעשרה, לצד טיפוח מענים לנוער במצבי קצה.יש יוזמות מבורכות בשטח והזדמנויות פילנתרופיות, ואנחנו פועלים לרתום את כולן לטובת מטרה אחת: לבנות מערכת חינוך שמצמצמת פערים, מגשרת על אתגרי המלחמה, ומתפתחת בכל רחבי הגליל העליון – מההר ועד העמק. תודה לחברי וחברות הוועדה – מנהלות בתי ספר, נציגי ציבור, צוות אגף החינוך, ושותפים מהחינוך הבלתי פורמלי – על המחויבות והנכונות לחשוב יחד על חינוך טוב יותר לילדים שלנו.
מוסד קולינרי חדש בקיבוץ גונן – כשאוכל פוגש קהילה
לקראת פתיחת המוסד הקולינרי החדש בגונן נפגשתי עם ראסל רובינסון, מנכ״ל קרן JNF, שיזמה ומימנה את הפרויקט. במקום צפוי לפעול בית ספר לשפים, ויתקיימו בו עוד מגוון פעילויות קלוינריות, אבל זה הרבה יותר ממטבח. שיתופי פעולה עם קרנות פילנתרופיות יכולים וצריכים לשמש מנוע צמיחה אזורי, ואני מאמין שהפרויקט הזה יכול להיות משמעותי מאוד לקיבוץ, ולגליל העליון כולו. בתעסוקה, בתיירות, בחיבור בין כמה מהמאפיינים הכי גליליים שיש: טבע, חקלאות, תיירות ואנשים טובים.

פסטיבל “לא בשמים” – דווקא השנה, דווקא בגליל
בין 5–7 באוגוסט יתקיים שוב פסטיבל “לא בשמים”. יותר מתמיד, השנה הוא חשוב ורלוונטי: שלושה ימים ו־53 אירועי תוכן שיעסקו בתפר הרגיש והחשוב בין ישראליות ליהדות. אחרי מה שהאזור שלנו עבר, יש בעיני חשיבות מיוחדת לקיום של אירוע כזה כאן, בגליל העליון, בתל חי, במקום שבו נפגשו בטחון, התיישבות וציונות כבר לפני יותר ממאה שנים. עכשיו הם נפגשים פה שוב. אני מזמין את כולכם לפתוח את הלב, לבוא, לשאול, להקשיב, ולחגוג את ריבוי הקולות שמרכיב את פסיפס הגליל העליון ומדינת ישראל.
חברות וחברים,
הדרך לבניית הבית מתחילה ביכולת לחלום יחד וגם לגלות אחריות יומיומית. תודה שאתם שותפים לדרך. בואו נמשיך — כתף אל כתף — לבנות עתיד של ביטחון, רווחה ותקווה בגליל העליון.
בברכה ובהערכה,
אסף לנגלבן
ראש המועצה האזורית הגליל העליון