האזינו לכתבה
Getting your Trinity Audio player ready...
|
כבר שבע שנים שנטלי קריידן, שנולדה וגדלה בכפר בלום (כן כן, הנכדה של) היא השף-קונדיטורית של המלון בקיבוצה. שבע שנים שיצירותיה מקשטות את מזנון הקינוחים המפואר במלון וזוכות לשלל דברי הלל על היופי, המגוון והטעם. כל מי שביקר אי פעם בפסטורל, בין אם ללינה, מופע או הרצאה מוסיקלית, לא יכול היה שלא להתפעל מהעושר הצבעוני והמפתה (ביי ביי דיאטה) של עבודות האומנות המתוקות שלה.
את עוגת הגבינה שלה משלבת נטלי במזנוני הקינוחים השונים – החל מארוחת הבוקר של שבת (שיש אורחים שמוכנים להישבע שהם חוזרים למלון רק בגללה), דרך שולחנות כיבוד עמוסי כל טוב בכנסים מושקעים, ועד, כמובן, ארוחת חג השבועות החלבית והמשובחת, ממנה יתמוגגו גם השנה אורחי המלון.
"מה שיפה בעוגה הזאת", אומרת נטלי, "חוץ מזה שהיא טעימה בטירוף, זה שהיא קלה להכנה ואפשר לשלב אותה עם כל מיני תוספות – פירות חתוכים, קרם וניל, קצפת, רוטב פירות יער, רוטב שוקולד ועוד".
השתכנעתם? גללו מטה למתכון.
עוגת גבינה אפויה
המצרכים:
1 ק"ג גבינה לבנה 5% (שני גביעים של 500 גרם)
7 ביצים
200 מ"ל שמנת חמוצה (גביע אחד)
60 מ"ל שמנת מתוקה 38% (רבע מיכל)
180 גרם סוכר (3/4 כוס)
120 גרם אינסטנט פודינג וניל (שקית וחצי)
60 גרם קורנפלור (1/3 כוס)
אופן ההכנה:
שמים את כל החומרים במיקסר – בהתחלה את החומרים הרטובים (גבינה, שמנת, ביצים) ואחריהם את החומרים היבשים (סוכר, אינסטנט פודינג וקורנפלור), עד שמתקבלת בלילה חלקה.
משמנים תבנית במעט שמן ומוזגים את הבלילה.
מכניסים את העוגה לתנור, מכוונים ל-100 מעלות (לא לחמם את התנור מראש) וממתינים כ-3 שעות (נשמע הרבה אך זו לא טעות). חשוב לא לפתוח את התנור במהלך האפייה.
לאחר שמכבים את התנור משאירים בתוכו את העוגה להצטננות (לא לפתוח את הדלת!).
מוציאים ומכניסים למקרר למשך 5 שעות לפחות, או לכל הלילה.
מוציאים מהמקרר ופורסים להגשה (ניתן לחמם כל פרוסה כ- 20 שניות במיקרוגל.(
את העוגה שומרים במקרר.
בהצלחה וחג שבועות שמח!