האזינו לכתבה
Getting your Trinity Audio player ready...
|
בשמונה באפריל 2025 יהפוך חדר האוכל של קיבוץ עמיר למשהו אחר לגמרי: לא מקום לארוחת צהרים, אלא מרכז יזמות שוקק חיים. במקום לשבת ולחכות שהמדינה תמצא פתרונות, יגיעו תושבי הגליל העליון להציע בעצמם רעיונות שישפרו את חייהם בצפון. קוראים לזה 'האקצפון' ע"ש גיא אלון ז"ל – האקתון יזמי-חברתי, ומי שמוביל אותו הוא איתי זיוון (בנימינה), בן 19 בלבד, חניך במכינה הקדם-צבאית בשלוחת עמיר. "ראיתי את המצב בקיבוצים כמו עמיר – את האנשים שעזבו, את הקהילות שנפגעו", הוא מספר, "והחלטתי לקחת יוזמה ולהוביל אירוע שיהיה פלטפורמה לא רק להעלאת רעיונות, אלא גם ליישום פתרונות לשיקום הקהילות".

במהלך האירוע יתחלקו המשתתפים לקבוצות, יקבלו ליווי ממנטורים ויחד יחשבו על יוזמות קהילתיות שבכוחן לשפר את חיי התושבים בגליל. הרעיונות המובילים יזכו למענקים, מלגות וליווי מקצועי לקראת מימושם, אבל גם מי שלא יזכה ייצא מהאירוע נשכר: חיבורים מקצועיים, השראה, אולי גם פתח להזדמנויות חדשות. פרסים בשווי 150 ₪ יחולקו גם הם לכל משתתף, אבל הפרס האמיתי, קובע איתי, הוא ההזדמנות: "אנחנו רוצים לוודא שכולם יצאו מכאן עם ידע, קשרים וליווי מקצועי לטובת המיזמים שלהם, וגם לטובת התפתחותם האישית". ואמנם, המשתתפים ב'האקצפון' ייהנו לא רק מהאפשרות לפתח רעיונות פורצי דרך, אלא גם ממפגש עם יזמים מהשורה הראשונה, ביניהם זוהר לבקוביץ, יזם היי-טק מוביל ואחד המשקיעים בתוכנית 'הכרישים', ולילך סגל, מומחית לשיווק ולניצול הזדמנויות.
את האירוע מקדיש איתי לחברו, גיא אלון ז"ל, שהתאבד לפני שנתיים. "גיא היה אדם יצירתי שחושב מחוץ לקופסה", מספר איתי, "אדם שלומד מהר ושולט בתחומו במהירות — בדיוק מה שצריך כדי להוביל יזמות חדשנית לשיקום הצפון".
מכיניסט עם קילומטראז'
איתי, שבשנה הבאה יתגייס לחיל המודיעין, אוחז כבר עתה ברזומה עסקי מעורר השתאות. "יזמות תמיד הייתה חלק ממני", הוא מספר. "בגיל 15, בכיתה ט', הקמתי את החברה הראשונה עם סבא שלי. זה היה בתקופת הקורונה, ופיתחנו מסכות מבד אקוסטי בעזרתן יוכלו אנשים לדבר במקומות ציבוריים כמו רכבת או אוטובוס בלי שישמעו אותם ומבלי שיפריעו לאחרים". משם התגלגל איתי לתוכנית הסטארטאפים של ארגון 'יזמים צעירים ישראל', שם הוביל את פיתוחו של סימולטור נהיגה במציאות מדומה, מערכת ביתית המאפשרת למשתמש להתאמן על יבש בנהיגה במצבי קיצון. מלבד אלו היה איתי מעורב גם בפיתוח רעיון לאפליקציה המכבה אוטומטית את הטלפון הסלולרי כשהיא מזהה מעברי חצייה, למניעת מוות של ילדים בכביש.

את הדי.אן.איי האילון מאסקי הוא מביא, מן הסתם, מהבית. "סבא-רבא שלי היה המקים של אליאנס, חברת הצמיגים, סבא שלי הקים חברה מאוד מצליחה בתחום הייצוא, ואבא שלי היה מנכ״ל עשרים ומשהו שנה", הוא מספר. והרצינות של איתי לא נעצרת בעסקים – הוא גם היה שחקן טניס במשך תשע שנים.
פתוח לכולם
ונחזור ל'האקצפון'. האירוע פתוח לתושבי הצפון ולכל מי שמרגיש שהוא יכול לתרום. איתי מדגיש שהמטרה היא לשלב כמה שיותר קולות: "אנחנו מזמינים יזמים, סטודנטים, אנשי מקצוע ומבוגרים שרוצים להשפיע. לא משנה אם אתה גר בצפון או לא – העיקר שיש לך רצון לשנות".
רוצים להצטרף גם אתם? היכנסו:
האקתון 'האקצפון' ע"ש גיא אלון ז"ל:
טופס הרשמה
הצטרפות לקבוצת הווטסאפ
