האזינו לכתבה
Getting your Trinity Audio player ready...
|
"אנג'ליקה יקרה, בשם ועדת ההיגוי של כנס פסיכולוגיה חיובית, רווחה ויזמות, אנו שמחים לומר שהצעת המחקר שלך התקבלה להצגה בוועידת Bubaneshawar במחוז אודיסה בדרום מזרח הודו ב-29-27 בינואר 2023. אנחנו מאוד נרגשים שיש לנו נציגות ישראלית לא קטנה ואנו מצפים לפגוש את עמיתינו ההודים בכנס. ברכות חמות".
כך, בעוד סביבי מתחוללת סערה שמאיימת לשנות את פני המדינה, אני מוצאת את עצמי לוקחת חלק בחוויה בלתי צפויה, חוויה גדושת מראות, רגשות, ריחות וטעמים חדשים שנפשי טרם פגשה.
מעולם לא חשבתי לבקר בהודו, זה כלל לא היה בסדר העדיפויות שלי, אבל כשד"ר יונתן קסלר וד"ר עופרה ולטר, עמיתים מהחוג לחינוך במכללת תל-חי, הזמינו אותי להציג את המחקר שלי 'גיבוש קבוצות רב-תרבותיות ותהליך שינוי באמצעות אומנויות הבמה' בכנס הבינלאומי, הרגשתי נעטפת בקרן אור.
הכנס התנהל באנגלית. בתוך שעה כבר הכרנו אלה את אלה הודות ל"ספיד דייטינג" במהלכו שיתף כל אחד מאין בא ובמה עוסק מחקרו. היו נציגים ממכללות לוינסקי, אוהלו, וינגייט, מהאוניברסיטה העברית, אונ' חיפה ואונ' תל אביב, מאוסטרליה, מברלין ומהודו. הנושא המרכזי היה ‘Spirituality’, רוחניות, ובחמשת מושבי הכנס הוצגו מחקרים מרתקים על S.E.L – למידה רגשית-חברתית, יזמות ורווחה, אומנויות, תרפיה ופסיכותרפיה, בריאות נפשית ופיזית, מדע וחשיבה, אינטליגנציה רגשית ופסיכולוגיה חיובית.
היה זה מסע מכשף אשר הפעיל בעוצמה חושים רחוקים מהתרבות בה גדלתי ובה אני חיה: הגוונים המרהיבים של בדי הסארי, המתמזגים עם צבעי הצעיפים, התבלינים והפירות. הפרות המתהלכות לאיטן בין הטוק-טוקים עמוסי הנוסעים, או מניקות את עגליהן באמצע הכביש. ריח היסמין המתערבל עם ניחוח הכורכום, הקוקוס והקטורת, החריפות בפה, באף, באוזניים.
על מלאכת האירוח ניצחה ד"ר סוריקה רוטראי, ראשת המשלחת וסוג של נסיכה הודית, ובסיועה זכינו לחוות את הודו מבפנים – טיול ללא תרמיל אל תוך העוני והפאר, אל תוך האומץ לשנות, לבנות ולגדל דור חדש של נשים וילדים בשוויון ובצדק. הביקור המרתק הראשון היה אל הפרויקט המפואר של אצ'יוטה סמנטה, איש חינוך ופילנתרופ הודי, המייסד של מכון קלינגה לטכנולוגיה תעשייתית (KIIT) ומכון קלינגה למדעי החברה ((KISS, מרכז לחינוך מקצועי עם מעל ל-30,000 תלמידים מכל רחבי הודו ו-55 מדינות אחרות ברחבי העולם. KISS הוא בית ל-70,000 ילדים מהאזור המקבלים חינוך, בית וטיפול, העצמה מקצועית וספורטיבית, החל מגן הילדים ועד לאחר סיום התואר והדוקטורט, חינם ללא תשלום. עוד זכינו לקחת חלק ביום הרפובליקה של הודו (ה-26 בינואר), שבמצעדים, מפגני צבא, מטסים וטקסים מציין את יום כניסתה של חוקת הודו לתוקף בשנת 1950 ואת שחרור המדינה משלטון הבריטים – חלומם של מהאטמה גנדי ולוחמי חירות אחרים. וגם – יחד עם עוד 1,200 אורחים נכחנו עת נער צעיר, אציל ויפה תואר – בנו של יו"ר האוניברסיטה ד"ר מרוטונג'אי סואר, חגג את מסיבת הכנסתו לחברה. הכנס הסתיים במפגש עם הגורו שרי שרי ראווי שנקר, מנהיג רוחני נערץ. היה זה אירוע בממדים של פסטיבל רוק, אליו הגיעו אינספור חניכים מסורים מרחבי העולם, בעוד לנו נשמרו שתי השורות הראשונות בקהל, כדי לצפות בתוכנית של דיאלוג עם הקהל, מדיטציה ומחולות הודיים, שהולידו תחושת התעלות והודיה.
אני מסתכלת ממרפסת ביתי עתה. רואה את הרי הלבנון המושלגים בעוד הרוח מטלטלת את הפעמונים העדינים שהבאתי איתי מהמסע. הצליל מעורר בי שמחה, הרמוניה ותקווה, ממלא אותי באנרגיות שאני, שכולנו כאן כה זקוקים להן, כדי לא לוותר, כדי להמשיך להיאבק לצדק, לשפיות ולעולם נעלה שלא נכנע.