המרק של הסטודנטים, הסיפורים של הוותיקים

ותיקים וסטודנטים יוצרים זיכרונות חדשים. צילום: לב אלקסלסי
ביום המעשים הטובים בכפר סאלד חלקו ותיקי הקיבוץ עם הסטודנטים מכפר 'קדמה' מתכונים, זיכרונות וסיפורים,
ויצרו יחד ערב שכולו געגוע מתוק וחיבורים חדשים
האזינו לכתבה
Getting your Trinity Audio player ready...

ביום המעשים הטובים התקיים בקיבוץ כפר סאלד אירוע מיוחד ולא שגרתי ביוזמת כפר הסטודנטים 'קדמה'. הסטודנטים החליטו שהגיע הזמן להשאיר לרגע את הספרים בצד, ולפגוש את ותיקי וותיקות הקיבוץ לערב קהילתי שכולו חום, טעמים ונוסטלגיה.

האירוע נפתח בארוחת מרקים מפנקת במיוחד שהכינה אחת הסטודנטיות; אחרי שכל משתתף קיבל מנת מרק חמה, עברו החברים למשחק בינגו ובו שאלות על הקיבוץ שהוכן במיוחד לכבוד הערב, ושהוביל לצחוק רב ולשיתוף פעולה מרגש של הוותיקים.

צילום: לב אלקסלסי

גולת הכותרת של הערב הייתה פעילות מרגשת במיוחד: "סיפור מתכון". כל אחד מהוותיקים סיפר על מנה אהובה שקרובה לליבו – ממנת הדגל הפרטית, דרך מאכל הילדות הנוסטלגי, ועד לזיכרונות הקטנים והמצחיקים מחדר האוכל של הקיבוץ. הסטודנטים תיעדו את הסיפורים, ובקרוב ייאסף כל האוצר הקולינרי הזה לחוברת מתכונים ייחודית.

מעבר לערב המיוחד, הסטודנטים מ'קדמה' ממשיכים לקיים קשרים אישיים וקרובים עם הוותיקים לאורך כל השנה, מבקרים אותם בביתם ומסייעים בשגרת היום-יום – חיבור משמעותי שמחזק את הקשרים הבין-דוריים בקהילה.

צילום: לב אלקסלסי

"זה מדהים לראות איך הקהילה מקבלת אותנו בזרועות פתוחות וקשובה לכל רעיון או פעילות שאנחנו יוזמים", סיכם לב אלקסלסי, ראש כפר הסטודנטים 'קדמה' בכפר סאלד, את החוויה; "אנחנו מודים לוותיקים על ההזדמנות לקחת חלק בחייהם, ללמוד מהם וליצור יחד זיכרונות חדשים".

אולי יעניין אותך גם:

WhatsApp Image 2025-04-13 at 21.59
א' אמא ב' זה בית
חינוך ביתי, בוודאי בגילא�� בית הספר, איננו...
אורי בן הרצל מנכ''ל במכון המחקר מיגל - קרדיט צילום ליאור ג'ורנו
אוֹרי בן הרצל מונה למנכ"ל מכון המחקר מיגל
בן הרצל, ששימש כסמנכ"ל הפיתוח העסקי במכון,...
WhatsApp Image 2025-04-21 at 12.16
הצלצול הגואל
אחרי שנה וחצי ארוכות, מתישות ומפוזרות בין...

Education Template